Sortiment

Bauer Brown Ale

bauer-brown-aleBauer Brown Ale är en medelfyllig brown ale med rostade toner och smak av choklad som balanseras med fruktiga inslag av svarta vinbär. Avslutningen har en angenäm beska som kommer från den amerikanska humlen Calypso. Ölen är ofiltrerad vilket gör den något disig till utseendet.

Ingredienser: vatten, kornmalt, humle och jäst


Brahe Bitter

Brahe Bitter är en ofiltrerad traditionell special bitter bryggd på kornmalt, brittisk humle och jäst. Att ölen är ofiltrerad gör att den är något disig till utseendet. Den fruktiga humlearomen kommer från East Kent Golding och Fuggles. Smaken har en återhållsam beska, tydlig fruktighet och viss sötma. Maltsorterna är Pale Ale, Vienna och Crystal Malt 120L.

Drycken avnjutes bäst vid en temperatur omkring 10 grader och i trevligt sällskap, gärna med lite grillat.

Ingredienser: vatten, kornmalt, humle och jäst


Gyllene Eken

Gyllene Eken är en så kallad SMASH, single malt and single hop, vilket innebär att den är bryggd på en sorts malt och en sorts humle. Malten är en klassisk Vienna-malt, humlen är en amerikansk Calypso och jästen är en fruktig, amerikansk ale-stam. Ölen är ofiltrerad vilket gör den något disig. Den fruktiga smaken har kombinerats med en mild ekkaraktär.

Avnjut gärna till kallskuret kött med lite hetta, exempelvis en trevlig tapastallrik.

Ingredienser: vatten, kornmalt, humle och jäst


Fössta Tossdan i Mass 2018

Tradition sedan 2017! Fössta tossdan i mass är en säsongsöl som tillverkas varje år i begränsad upplaga. Årets utgåva av Fössta Tossdan i Mass är en ljus ale som drar åt en klassisk belgian golden strong ale, men har en kraftigare och fruktigare humlearaom och en något lägre alkoholstyrka.

Humlesorterna vi använt oss av är Azacca och Citra som tillsammans ger ölen framträdande smaker av exotiska frukter, citrus och ananas. Ölen bör drickas ung och vinner inte på längre lagring. Ölen är ofiltrerad vilket gör den något disig till utseendet och lite bottensats i flaskan är helt naturligt.

Ingredienser: vatten, kornmalt, humle och jäst


Highland Milk Stout

Highland Milk Stout en mörk, maltig öl med inslag av choklad. Sötman i drycken kommer från laktos som även gör kroppen fylligare. Malten är en kombination av bland annat karamellmalt, rostad rågmalt, chokladmalt och havre. Du avnjuter ölen sval, ej kylskåpskall.

Ölen är ofiltrerad vilket gör den något disig till utseendet och lite bottensats i flaskan är helt naturligt. Highland Milk Stout vinner på lagring och står sig flera år.

Ingredienser: kornmalt, havre, laktos, humle och jäst


June Pale Ale

June Pale Ale är en torrhumlad pale ale med en kraftig humlearom, tydlig beska och balanserande restsötma vilket gör den till en öl med mycket karaktär utan att för den skull “tippa över” åt något håll.

Humlesorterna är Calypso och Willamette, två amerikanska varianter som kompletterar varandra mycket bra. Att ölen är torrhumlad och helt ofiltrerad gör den disig till utseendet och lite bottensats i flaskan är helt naturligt.

Ingredienser: vatten, kornmalt, humle och jäst


Jönköpings Bankar

Etikett för Jönköpings BankarJönköpings Bankar för tankarna till varma sommardagar vid Vätterns södra strand. Ölen är en ofiltrerad, smakrik lager med relativt kraftig maltkaraktär och en något mildare humlebeska än brukligt för öltypen. Den underjästa öltypen lager framställs genom att jäsa vid lägre temperaturer under längre tid vilket skapar en lättdrucken öl med rena och tydliga smaker.

Att ölen är ofiltrerad gör den disig till utseendet och lite bottensats i flaskan är helt naturligt.

Ingredienser: vatten, kornmalt, vetemalt, majs, humle och jäst


Ragnarök

Etikett Ragnarök

Ragnarök är en robust öl med kraftig rökkaraktär. Stora mängder råg och körsbärsrökt malt utgör merparten av maltnotan och den mörka färgen förstärks av svartmalt. Det är en rejäl öl med mycket smak och doft som bäst avnjuts sval, ej kylskåpskall, under årets kallare månader framför en brasa. Ölen vinner på lagring och står sig flera år.

Att ölen är ofiltrerad gör den disig till utseendet och lite bottensats i flaskan är helt naturligt.

Ingredienser: kornmalt, rågmalt, humle och jäst


Spikbrukets Gårdsöl

spikbrukets-gardsolSpikbrukets Gårdsöl är en ofiltrerad folköl bryggd på kornmalt, amerikansk och slovensk humle och jäst.
Förr var Spikbruket känt för sitt hantverk av hästskor, plogbillar och, som namnet säger, spik. Kraften från vattenkällan vid bruket nyttjades för produktionen. Vattnet spelar även idag en viktig roll men nu i framställningen av öl.

Ingredienser: vatten, kornmalt, vetemalt, humle och jäst


Vista Aroma

Etikett för cidern Vista AromaVista Aroma är en torr äppelcider gjord på lokalt odlade äpplen från Vista Kulles fruktodlingar, helt fri från tillsatser.

Cidern har fått sin kolsyra genom efterjäsning på flaskan vilket ger viss bottensats så du bör hälla upp den försiktigt. Avnjutes bäst väl kyld i trevligt sällskap.

Ingredienser: äppelmust, socker och jäst


Wetter Wit

Wetter Wit är en veteöl i belgisk stil. Ölen är fruktig och frisk med tydliga citrustoner. Den kraftiga disigheten kommer från det omältade vetet som traditionellt används i öltypen. Citrustonerna förstärks av Curacao-skal och för att ge en extra dimension har vi även kryddat ölet med fänkålsfrön.

Ölen är ofiltrerad och lite bottensats i flaskan är helt naturligt.

Ingredienser: vatten, kornmalt, omältat vete, vetemalt, humle, jäst, curacao-skal och fänkålsfrön


I dagsläget finner du vår öl på: