Kukko

Kukko är finskt glutenfri ölmärke bryggt och ägt av bryggeriet Laitilan. Wetterstadens Bryggeri är stolt återförsäljare för Kukko. Ni hittar Kukko för närvarande på Hemmahallen samt ICA Nära Lekeryd.

Kukko Pils

Maltig smak med inslag av ljust knäckebröd, apelsinskal, halm och honung. Serveras vid 8-10°C som sällskapsdryck eller till rätter av ljust kött, eller till vegetariska rätter.

Kukko Tumma

Maltig, nyanserad smak med inslag av ljus sirap, aprikosmarmelad, mörkt knäckebröd, dadlar, apelsinskal och choklad. Serveras vid 8-10°C som sällskapsdryck eller till rätter av fläsk- eller lammkött, eller till smakrika vegetariska rätter.

Kukko lager

Maltig smak med tydlig beska, inslag av knäckebröd, örter, aprikos och citrusskal. Serveras vid 8-10°C som sällskapsdryck, till vegetariskt, eller till rätter av fisk eller ljust kött.

Kukko IPA

Kukko IPA är en kraftigt humlad öl. Den är gjord med amerikanska humlesorter, vilket ger ölet en blommig humlearom. Trots den amerikanska humlingen är ölets kropp maltig, karakteristisk för den traditionella engelska typen India Pale Ale.

Föregående
Föregående

Rimfrost - Julölskalendern 2023

Nästa
Nästa

Fössta Tossdan I Mass är här!!